SNÖGLOBEN
Amanda Hellberg
Forum Bokförlag, 2013
ISBN: 9789137141114

Recensent: Marika Mandrean

Snögloben

I Amanda Hellbergs senaste roman Snögloben hamnar svenska Maja mitt uppe i utredningen av ett bestialiskt mord som skett på ett engelskt herresäte.

Anrika Oxford lamslås av en snöstorm värdig Majas hemland Sverige. När ett larm kommer om att något skett på ett slott som för tankarna till Downton Abbey, måste hon ändå lämna tryggheten för en vådlig färd ut på landsbygden.

Historien rör sig sedan mellan det pampiga engelska i form av slottet och Oxfords colleges och det moderna i form av nutidens populära rehab och framgångssagor genom pop-psykologi.

Som i sina tidigare böcker lyckas Amanda Hellberg fånga mitt intresse direkt. Det finns inget stelt i hennes sätt att skriva utan hon lyckas med få ord skapa stämningsbilder för läsaren oavsett om det är kusligt eller handlar om hur svårt det ibland kan vara att mentalt nå fram till den man älskar.

Med tanke på hur populärt England är bland svenskar, tänk bara på hur ofta man hör svenska på Londons gator, har Amanda Hellberg gjort ett mästerdrag när hon i den populära deckargenren låter de engelska och svenska kulturerna blandas.

Rysardeckare i klassisk engelsk miljö med svensk twist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *