KVINNAN PÅ TÅGET
av Paula Hawkins

Massolit förlag, 2015
ISBN: 9789187783432
Recensent: Marika Mandrean

Kvinnan_pa_tagetHär på Bibliophilia har vi tidigare uppmärksammat den omtalade psykologiska thrillern Kvinnan på tåget av Paula Hawkins. Nu har jag själv haft nöjet att dras in det mysterium historien är till de allra sista nervkittlande sidorna.

För er som ännu inte läst den möter vi här Rachel, som för ett par år sedan var lycklig. Hon bodde i ett trevligt hus med sin man och hade ett bra jobb. Nu är allt detta borta och hennes liv är i en nedåtgående spiral.

Varje dag sitter hon på pendlartåget in till London trots att hon inte har något jobb att gå till eller något annat att göra där. För att tänka på annat än det kaos hennes eget liv är börjar hon fantisera om ett vackert par hon ser från tåget. Deras hus ligger vid järnvägsspåret och Rachel bygger en drömvärld omkring dessa främlingar.

Men en dag ser hon något som inte passar in i bilden hon skapat, något som grusar hennes fantasier och som polisen behöver få veta. Rachel dras in i en gruvlig mördarjakt som i högsta grad berör hennes eget förflutna.

Kvinnan på tåget är av samma anda barn som succén Gone Girl. Som läsare är man osäker på vad man egentligen ska tro om huvudpersonerna. Vad döljer de? Är de sympatiska eller fula fiskar? Och båda böckerna avslöjar lite i taget för att ge hela bilden. Båda böckerna är också så spännande att det är svårt att lägga dem ifrån sig.

Filmen, som är baserad på boken, med Emily Blunt i huvudrollen går just nu på svenska biografer.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Psykologisk thriller som håller mig på helspänn
Taggar:                                 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *