Gone_girl

Vi känner till fenomenet: först kommer boken, om den blir succé skrivs ett manus baserat på den. När biofilmen släpps kommer samtidigt pocketutgåvan eller ny upplaga av boken.

Det är vad som just nu händer för Gillian Flynn, journalisten som sadlade om och blev thrillerförfattare. Oavsett om man tittar på biotoppen eller bokförsäljningslistor finns hennes Gone girl uppe i toppen.

Gone girl handlar om det äkta paret Nick och Amy som verkar mycket lyckliga tillsammans. Men på deras femte bröllopsdag anmäler Nick Amy som försvunnen. Media kastar sig över fallet och allteftersom de gräver visar det sig att Nicks och Amys äktenskap var långt ifrån perfekt. Från att ha utmålats som den orolige, panikslagne äkta mannen blir Nick nu huvudmisstänkt.

Gillian Flynn har redan tidigare visat att hon är mycket duktig på att berätta historier där läsaren hålls på halster och biter på naglarna av nervositet medan man ryser. Läs gärna Bibliophilias inlägg om Flynns Mörka platser.

Att det är David Fincher som regisserat filmen lovar gott. Han ligger bakom bland annat de fantastiska filmerna Seven och Fight Club. Kombinationen Gillian Flynn-David Fincher får mig definitivt att vilja ta en tur till närmaste biograf!

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

På topplistorna – Gillian Flynn
Taggar:                             

2 reaktion på “På topplistorna – Gillian Flynn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *