HERR ISAKOWITZ SKATT
Danny Wattin
Piratförlaget, 2014
ISBN: 978-91-642-0395-3

Recensent: Andrea Zackrisson

Herr_Iskowitz_skatt

I en bil på väg till Polen sitter Danny tillsammans med sin far och son. Målet med deras roadtrip är att hitta den skatt från andra världskriget som Dannys farfars far sägs ha grävt ner på tomten innan nazisterna invaderade och transporterade bort judar. Deras väg kantas av käbbel dem emellan och historien varvas med nedstamp i tiden innan andra världskriget och hur Dannys släktingar levde då.

Herr Isakowitz skatt är en varm bok full med humor, men också ett stort allvar. Det är en annorlunda släktberättelse som bjuder på både skratt och tårar.

Wattin lyckas vara personlig samtidigt som berättelserna om familjen har en viss distans. Dialogen mellan Danny och hans far är personlig, något utlämnande och full med humor, och står i kontrast till blickarna bakåt i tiden, då Danny berättar om händelserna som ledde till att hans släkt till sist hamnade i Sverige.

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

På jakt efter släktens skatter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *