En titt på förra veckans försäljningssiffror visar att priser och TV ger genomslag.

Denna_dagen_ett_liv

I topp för inbunden skönlitteratur ligger Denna dagen ett liv: en biografi över Astrid Lindgren av Jens Andersen. Astrid Lindgren har en inofficiell status som nationalhjälte och det verkar som om näst intill varje svensk känner sig ha ett band till henne eller till någon av hennes barnboksfigurer. Under julen visades dessutom en mycket intressant dokumentärserie i tre delar om hennes liv på SVT. När en biografi om Astrid därför kommer är den en given säljsuccé.

Lilla_smycketPatrick Modianos Lilla smycket ligger etta på pocketlistan. Elisabeth Grate Bokförlag jobbade hårt för att få ut exemplar av Nobelpristagarens böcker till handeln i tid för julshoppingen. De lyckades väl, jag är själv en av dem som köpte Lilla smycket att ha med i vår familjs traditionella julklappsspel. Jag var lite besviken att jag själv inte vann den!

 

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

På boklistorna i januari

2 reaktion på “På boklistorna i januari

 • 24/01/2015 kl. 17:38
  Permalänk

  Såg dokumentären nu i veckan. Otroligt bra! Det blev en hel del tårar och många minnen tillbaka till när man var liten. Nu är jag himla sugen på att ha ett Astrid Lindgrens filmer-maraton.

  Svar
 • 16/03/2017 kl. 02:12
  Permalänk

  Ah, i see. Well tht’as not too tricky at all!”

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *