SLÄPPA TAGET
Katarina von Bredow
Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91-29-69639-4

Recensent: Andrea Zackrisson

Slappa_tagetElsa och Stella är tvillingar, och är identiska till utseende. Men lika mycket som de ser ut som varandra, lika mycket skiljer sig deras personligheter åt. Stella är social, utåtriktad och ibland tanklös, medan Elsa är försiktig och omtänksam och inte har lika lätt för att ta för sig av livet som sin syster. Nu är det sista terminen i nian och Elsa har länge varit hemligt förälskad i Elliot, något som hon inte gjort någon sak av. När de får en ny dramalärare i klassen ställs saker på ända. Läraren är ung och ambitiös och vill skapa konst, han vill att hans elever ska tränga djupt in i själen. Stella är eld och lågor, men Elsa är inte alls lika övertygad. Ingen ska få blottlägga hennes inre. Särskilt inte när Elliot är i närheten. Systerskapet, vänskapen och kärleken sätts på hårda prov.

Släppa taget är en välskriven ungdomsroman om att skapa sig en egen identitet, om att ta reda på vem man är och hur man vill uttrycka det. Budskapet är tydligt: du duger som du är, var den person du själv vill vara, inte den du tror att någon annan vill ha. Det är en viktig påminnelse till båda unga och vuxna.

Även om det var några år sedan jag själv var tonåring så känner jag igen mig i det som huvudkaraktären Elsa går igenom. Detta är en träffsäker beskrivning av en tonårings känsloliv, och den osäkerhet som jag tror att alla känner i den åldern. Hur det är att känna att alla andra ser så bra ut, är så bra på olika saker, och hur allt bara verka funka för andra men inte för en själv. Jag tror att många tonåringar kan relatera till den här boken.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Om tonåringens strävan att hitta sin identitet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *