UNDER VINTERGATANS ALLA STJÄRNOR
Camilla Davidsson
Bladh by Bladh, 2014 / Pocketförlaget, 2015
ISBN: 9789175790657 / 9789175790657

Recensent: Marika Mandrean


Under_vintergatans_alla_stjarnor_pocketEmma har haft en jobbig tid. Hjärtat är krossat,
arbetet har tröttat ut henne och hon vet inte ens var hon vill bo, London eller Stockholm. För att få ett break och få rätsida på vad hon ska göra framöver bestämmer hon sig för att göra den kända pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela.

Det här blir verkligen en upplevelse för Emma. Det är inte bara den nya miljön och att dagarna fylls enbart av långa vandringar. Det är framför allt människorna; hur de beter sig, vad samtalen fylls med. Medan hon vandrar i Spaniens hetta börjar hon omvärdera vad som egentligt är viktigt här i livet.

Här på Bibliophilia har Andrea tidigare recenserat Under Vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson. Men den är verkligen värd att nämna igen! Här är två av anledningarna:

• Camilla Davidsson lyckas med att beskriva en människas utveckling. Det är en svår balansgång att inte skriva ner huvudpersonen i början för att sedan lättare visa utvecklingen. Men författaren lyckas ge en trovärdig bild av Emma och av hur hon förändras.

• Jag blev så otroligt sugen att ge mig ut på vandringssemester efter att ha läst boken! Visst promenerar jag mycket men det har av någon anledning aldrig slagit mig in att resa bort och göra det. Men varför inte? Det är bra träning, man får uppleva en massa ställen man kanske annars bara hade susat förbi i bilen, och kanske kan man få det lugn och den själsfrid Emma får. Hur ofta stöter man på en bok som ger den här typen av inspiration och motivation?

Under Vintergatans alla stjärnor är första boken i en trilogi och nu ser jag fram emot uppföljaren Pensionatet vid världens ände som kommer redan i augusti!

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Missa inte denna pärla till bok

2 reaktion på “Missa inte denna pärla till bok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *