Efter ett lugnt bokdecember brukar utgivning komma igång med ett brak i januari. Så är det även i år. Den kommande månaden släpps mycket bra litteratur. Jag har sammanfattat mina absoluta favoriter i det här inlägget.

Utgivning-januari-2016

När livet börjar om av Lucy Dillon. Ges ut av Forum bokförlag.
Feel good från min nya favorit Lucy Dillon. Vi har tidigare recenserat Hundra omistliga ting här på bloggen och jag hoppas att hennes senaste lever upp till mina förväntningar.

Gryningsfeber av Péter Gárdos. Ges ut av Massolit förlag.
En sann historia baserat på 108 kärleksbrev mellan författarens föräldrar Miklós och Lili. De överlevde förintelsen och kom till Sverige med Röda Korsets hjälp år 1945, och hittade varandra.

Begravd jätte av Kazuo Ishiguro. Ges ut av Wahlström & Widstrand.
En äventyrsberättelse i det som ska komma att bli England. Det är 500-tal och romarna har sedan länge sedan försvunnit. Landet sveps sakta in i ett slags kollektiv minnesförlust som kallas ”dimman”. Axl och Beatrice, ett åldrat par, ger sig ut på en lång och farofylld resa för att hitta sin son, som sedan många år försvunnen.

Billie: Avgång 9:42 till nya livet av Sara Kadefors. Ges ut av Bonnier Carlsen.
Billie placeras på ett fosterhem ute på vischan, hos en familj där mamman är kall, pappan överhurtig och barnen beter sig underligt. Men istället för att deppa ihop lyfter Billie familjen och får personerna runt omkring sig att växa.

Där vägarna möts av Tommi Kinnunen. Ges ut av Norstedts.
Släktkrönika som skildrar Finlands 1900-talshistoria genom tre generationer starka kvinnor.

Löftet av Audrey Magee. Ges ut av Lind & co.
Rak och rå skildring av två vanliga människors parallella, men vitt skilda, liv under andra världskriget – han som i krigets frontlinje dödar, hungrar och fryser; hon som väntar där hemma och som tack vare högt uppsatta vänner inom nazistpartiet lever i materiellt välstånd på andras bekostnad.

Ett hål i isen av Carlo Schmidt. Ges ut av Brombergs.
Fartfylld förväxlingskomedi om en ung man på jakt efter kärlek. Efter att ha hittat tecken på att någon begått ett självmord kontaktar Oskar polisen, som inte tror honom. Oskar bestämmer sig för att ta saken i egna händer. I jackan hittar han kontaktuppgifter till den avlidne och fattar beslutet att söka upp de anhöriga.

En annan gryning av Camilla Sten. Ges ut av Ordfront förlag.
Roman som utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Isa tillhör samhällets Klass B, hon har rötter i utlandet och med det kommer restriktioner. Hon vet hur hon förväntas vara och håller huvudet lågt, men om nätterna är det annorlunda. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker Isa och hennes vänner göra sina röster hörda. Men polisen är dem hack i häl, och när en anonym bloggare säger sig ha information som skulle kunna störta regeringen måste de bestämma en gång för alla hur mycket de egentligen är villiga att offra.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Mina favoriter bland januaris utgivning

4 reaktion på “Mina favoriter bland januaris utgivning

  • 07/01/2016 kl. 16:00
   Permalänk

   Det finns så mycket bra att välja mellan! Detta är en rejäl sållning bland böckerna jag hade listat.

   /Andrea

   Svar
  • 07/01/2016 kl. 16:01
   Permalänk

   Är så taggad inför vårens böcker!

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *