Jag läste så många bra böcker under 2018 och är nöjd när jag konstaterar att alla de som hamnade på min topp tio-lista är sådana som har gjort stort avtryck och som jag kommer tänka på en lång tid framöver. Det är böcker som jag kommer rekommendera andra att läsa, då jag blir ombedd om boktips.

De här böckerna tyckte jag bäst om av de jag läste under 2018:

  1. Ormen i Essex av Sarah Perry
  2. Stanna hos mig av Ayòbámi Adébáyò
  3. En man som heter Ove av Fredrik Backman
  4. Och sen var hon borta av Lisa Jewell
  5. Änkan av Fiona Barton
  6. Bakom stängda dörrar av B A Paris
  7. Floden om natten av Erica Ferencik
  8. Färgen på drömmar av Ruta Sepetys
  9. Ylvas bok av Maria Gustavsdotter
  10. Silvervägen av Stina Jackson

En man som heter Ove var den första boken jag läste ut. Den hade jag liggande på soffan, alltid till hands då jag ammade min son och han somnade på min arm. Bakom stängda dörrar sträckläste jag under ett par mörka nätter. Det tog tid innan jag fångades in av storyn men sedan var jag hooked. Stanna hos mig gjorde ett extra stort intryck eftersom berättelsen kretsar kring föräldraskap och jag själv var nybliven mamma. Och sedan var hon borta läste jag ut under ett par varma sommarkvällar, på en hotellbalkong i Kristianstad. Änkan, Floden om natten och Silvervägen är några av alla de ljudböcker jag lyssnat på under alla barnvagnspromenader. Just dessa böcker gjorde att jag tog extra långa rundor då de bjöd på spänning och massor av cliff hangers.

I slutet av januari är jag tillbaka på jobbet igen. Föräldraledigheten är över och det ska bli spännande att se hur min läsning påverkas av det. Men jag ser fram emot andra läsupplevelser som lämnar andra slags minnen under 2019.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Min topp tio 2018: Andreas lista
Taggar:             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *