LIVET, MOTORCYKLAR OCH ANDRA OMÖJLIGA PROJEKT
Katarina Bivald
Forum bokförlag, 2015
ISBN: 9789137144412

Recensent: Marika Mandrean

Livet-motorcyklar-och-andra-omojliga-projektNär Anettes dotter flyttar hemifrån för att plugga på högskolan i en annan stad upptäcker Anette att det blir alldeles för mycket tid över. Livet rör sig mellan jobbet i mataffären, en utekväll i veckan med väninnorna och motvilliga besök hos den dementa mamma.

Men innan livet blev som det blev, när hon var 18 år, gjorde hon en lista över saker hon ville göra. Och där stod köra motorcykel, köpa ett hus och klara sig själv. Tja, hon har klarat sig själv men de andra sakerna har det inte hänt mycket med.

För att få de där ensamma timmarna i tomheten efter den nu 19-åriga dotterns flytt att gå, ger hon sig på att lära sig köra mc. Hon är livrädd när hon förväntas hantera den tunga maskinen men någonstans väcks en känsla av frihet. Ett extra plus är att hennes motorcykellärare är en riktig snygging. Som faktiskt verkar vilja tillbringa tid med henne!

Anettes värld blir större, men hon inser att det inte är inte lätt att släppa invanda rutiner.

Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt av Katarina Bivald är en rolig bok. Anettes röst för berättelsen vidare och den är full av torr humor. Katarina Bivald slog igenom med Läsarna in Broken Wheel rekommenderar, en riktig feelgood om att hamna i ett nytt sammanhang och hitta gemenskap, med en bra kärlekshistoria mitt i alltihop. Bivalds nya har samma teman men är ändå annorlunda. Den kanske inte riktigt når inte upp till debutens standard men är definitivt en bok att njuta av.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt
Taggar:                                         

En reaktion på “Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt

 • 20/11/2017 kl. 08:37
  Permalänk

  S級スーパーコピーブランド品販売
  シャネルが発表しているニュートラベルラインは、素材にナイロンを採用したカジュアルさが持ち味。
  美しいカラーバリエーションやデザインで気軽に使えるバッグを始め、シンプルなバッグまで幅広く作られています。

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *