Just nu håller jag på att ta mig ur en lässvacka. Efter att jag läst ut Jorge Luis Borges Fiktioner började jag läsa några böcker som jag inte gillade eller fastnade för, och efter det har det varit svårt att komma igång igen. Det började med Torsdagsänkorna av Claudia Pineiro, en av bonusböckerna till min läsutmaning Sydamerika 2013, som jag inte alls fastnade för. Siste mannen i tornet av Arvind Adiga verkar vara en riktigt bra bok, men jag började läsa den vid fel tillfälle och kom aldrig riktigt in i den (men jag kommer att ge den en andra chans). Jag hoppades att Magikerna av Les Grossman skulle vara den bok som skulle ge mig läslusten tillbaka, men tvärtom var den en riktig besvikelse (recension kommer senare i veckan). Det blev till sist Mercurium av Ann Rosman som fick igång mig igen, den är lättläst och spännande.

För att hålla igång läsningen har jag gjort en läslista för tiden framöver:

Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Paulo Coelho (Sydamerika 2013)
I enslighet framfödt av Anita Salomonsson
Tillbaka till henne av Sara Lövestam
True Grit av Charles Portis
Stjärnans ögonblick av Clarics Lispector (Sydamerik 2013)

Det blir en härlig blandning åt alla håll de kommande veckorna, och jag tror att alla böcker kan vara riktigt bra.

Läslista för att få igång läsningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *