Jag måste erkänna att jag har svårt för deckare, framförallt svenska deckare. Även om jag gillar de miljöer och karaktärer som beskrivs av svenska deckarförfattare, så tycker jag att handlingarna är förutsägbara och liknar varandra alltför mycket. Men så en dag stod jag i kön till kassan i en mataffär och fick syn på en bok som stod i en hylla med en mängd pocketböcker. Kråkflickan. Omslaget, baserat på en av Karl Larssons kändaste målningar, fångade direkt mitt intresse och jag kunde inte låta bli att läsa på bokens baksida. Det blev ett köp, ett mycket bra sådant skulle det visa sig, för Kråkflickan är så mycket mer än bara en svensk deckare: frågor som sexuella övergrepp och pedofili behandlas och offren för dessa brott får ett ansikte. Detsamma gäller de människor som dagligen arbetar med att förebygga sådana brott, och de som får i uppgift att ta vara på spillrorna och hjälpa offren tillbaka till något som kan likna ett normalt liv.

Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två klienter: en barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvinna som bär på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två mycket olika människor som delar samma problem: de visar båda tecken på multipla personligheter.

Kriminalkommisarie Jeanette Klingström utreder mordet på en ung pojke, vars svårt sargade kropp hittats i ett buskage. Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia. Jeannette och Sofia dras till varandra under utredningens gång och de kommer att ställas inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv blir ett monster?

Kråkflickan av Eriksson & Axlander-Sundquist

4 reaktion på “Kråkflickan av Eriksson & Axlander-Sundquist

 • 10/04/2012 kl. 20:04
  Permalänk

  Jag gillade Kråkflickan, som du skriver behandlar den mer än bara deckardelen och det skiljer den från många andra. Vad glad jag är att jag hittade din blogg, gillar sättet du skriver på!

  Svar
 • 11/04/2012 kl. 11:31
  Permalänk

  Tack! Kul att du har hittat hit!

  Svar
 • 07/01/2015 kl. 18:12
  Permalänk

  Hmm it seems like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog writers? I’d certainly appreciate it.
  red soled shoes win appeal
  [url=http://www.authorityairandheat.com/red-soled-shoes-win-appeal-b-641.html]red soled shoes win appeal[/url]

  Svar
 • Pingback: Bryan Marlo Adolf magliette calcio - IbizaFamily

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *