PROJEKT LÄNGTAN
Marika King
Damm förlag, 2014
ISBN: 9789175370507

Recensent: Andrea Zackrisson

Tre månader efter att Lisa blev sjukskriven är hon tillbaka på jobbet. Det är som om hon aldrig varit borta och hennes arbete på den prestigefyllda konsultbyrån får snabbt upp samma fart som innan hon blev dålig. Det första uppdraget går lysande och hennes karriärmöjligheter vet inga gränser.

Men någonting gnager Lisa. Jobbet är inte lika roligt och hon kan inte bli kvitt känslan av att hon egentligen borde göra något annat med sitt liv, något mer meningsfullt. Hon säger upp sig från byrån och tar sig an ett volontärjobb i Ghana. Att hjälpa biståndsvärlden visar sig inte vara lika lätt som Lisa trodde, men hon får snart assistans från oväntat håll. Afrika visar sig bli en spännande kontinent, även på kärleksfronten.

Det var inte länge sedan jag recenserade Kings första bok Supernova, men jag kunde inte hålla mig från att läsa uppföljaren. Projekt längtan höll samma nivå och gjorde mig inte besviken. Det är fart och fläkt i Kings böcker vilket gör dem till fantastisk underhållningslitteratur. Samtidigt har de ett djup som jag tror grundar sig i det faktum att en stor del av romanen är baserad på självupplevda händelser. Det känns riktigt, nära, verkligt och jag tycker att King har lagt ribban högt för andra böcker och författare inom samma genre.

King lägger ribban högt
Taggar:         

2 reaktion på “King lägger ribban högt

 • 20/05/2014 kl. 10:57
  Permalänk

  Är verkligen jättenyfiken på denna författare.

  Svar
  • 21/05/2014 kl. 08:14
   Permalänk

   Hon är årets upptäckt för mig! Riktigt bra 🙂
   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *