DE SKANDALÖSA
Simona Ahrnstedt
Damm förlag, 2013
ISBN: 9789173519182
Recensent: Andrea Zackrisson

De skandalösa

Magdalena Swärd är en kvinna som förlorat allt. Hon har nått en finansiell botten och tackar ja då hon blir erbjuden ett jobb som sällskapsdam till den vackra Venus som ska resa till slottet Wadenstierna. Uppgiften är tydlig: Venus måste återvända från sin vistelse på slottet med att ha säkrat en make.

Det är många unga, förhoppningsfulla kvinnor som trängs på slottet då greve Gabriel Gripklo återvänder efter en tid på havet. Greven är känd för ett osunt leverne. Han har inga skrupler vare sig det gäller, sex, kvinnor eller nöjen. Venus förväntas fånga grevens intresse, men det är istället den musgrå Magdalena som greven blir nyfiken på. De ingår ett hemligt avtal som kommer att få oanade konsekvenser och Magdalena och Gabriel finner sig snart indragna i en passionerad, förbjuden och alltmer skandalös romans.

Det här är Simona Ahrnstedts sista roman om slottet Wadenstierna. Jag har tidigare läst Betvingade och efterföljaren bjuder också på bra romance av hög klass. Detta är underhållningslitteratur som eggar fantasin och bjuder läsaren på spännande miljöer och karaktärer, och framförallt en bra story. Ni som gillar historisk romance kommer att älska De skandalösa!

Kärlek och passion i barockens Sverige

En reaktion på “Kärlek och passion i barockens Sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *