Det låter kanske lite udda att läsa en bok som utspelas i juletid när man precis passerat högtiden och det är många månader kvar tills vi ska drabbas av julfeber igen. Men nu råkade det bli så att jag inte fick tag på Jenny Colgans Jul i det lilla bageriet vid strandpromenaden i tid till julledigheten. Och det gick hur bra som helst att läsa den även en helt vanlig februari.

Vi är tillbaka på ön strax utanför Cornwalls kust i denna tredje, och kanske sista bok, om Polly som lämnat storstaden för ett nytt liv. Polly har fullt upp med sitt bageri och lyckan att fått omvandla sin hobby till arbete är stor. På den privata fronten verkar allt också bra i fyren där hon lever med pojkvännen Huckle och lunnefågeln Neil.

Men plötsligt drar mörka moln in. Huckle vill att de ska gifta sig men Polly strävar emot. Hon hittar logiska argument till att de ska skjuta på bröllopet men Huckle tvivlar på att de är de verkliga skälen. När förhållandet riskerar att haverera måste Polly ta itu med problemet. Det är lättare sagt än gjort…

Samtidigt börjar Pollys bästa vän Kerensa bete sig underligt. Hon drar sig undan och det är tydligt att hon döljer något. När hemligheten kommer fram är frågan om deras livslånga vänskap kan överleva.

Jenny Colgan är en produktiv författare som förutom Det lilla bageriet-serien skrivit liknande feelgoodserier om en godisaffär, ett cupcakecafé och ett chocolaterie. När man behöver slappna av är det perfekt att läsa om människor som lever sin kreativa dröm i en fascinerande miljö, som stöter på problem men där allt slutar lyckligt. Från Colgan finns alltså en guldgruva att ösa ur.

Och varför inte unna sig en stunds läsning där dofterna från nybakat bröd nästan stiger från sidorna, man charmas av en liten lunnefågel, och vinterstormen som drar fram över Cornwall gör det ännu mer lockande att krypa ner under filten och läsa vidare.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Julstämning på strandpromenaden
Taggar:                                 

En reaktion på “Julstämning på strandpromenaden

  • 23/02/2017 kl. 16:10
    Permalänk

    Är verkligen jättesugen på att läsa Jenny Colgans böcker.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *