Mix förlag är ett relativt nytt förlag som har satsat på att ge ut digitala noveller i en rad olika genrer. Under hösten har de också börjat ge ut romaner.

Hösten 2011 rivstartade Mix förlag sin utgivning med 60 digitala noveller inom genrerna skräck, fantasy, sex, klassiker och relationer. Novellformatet är svårsålt, men genom att erbjuda sina noveller digitalt har Mix förlag gjort novellen mer attraktiv för läsaren. Catharina Wrååk står tillsammans med sin kollega Titti Persson bakom förlaget.

– Både jag och Titti gillar novellformen. Det har varit nästan omöjligt att ge ut novellsamlingar här i Sverige – de har helt enkelt varit för svåra att sälja. Men nu har vi chans att ge ut noveller, tack vara den digitala formen.

I februari 2012 släppte förlaget sin första roman, Varma kroppar av Isaac Marion, en zombi-kärleksroman som just nu håller på att bli film. De kommer också att återutge några av Neil Gaimans romaner och har börjat med Amerikanska gudar. Under hösten har de även inlett sin utgivning av svenska författare.

– Mix förlag ger ut fler digitala noveller än tryckta romaner och nästan alla våra romaner publiceras även digitalt. Till antalet är novellerna större, men romanerna är ju mycket viktigare för oss rent ekonomiskt. Den digitala försäljningen är inte så stor ännu, säger Catharina.

Intervju: Mix förlag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *