HyresgasternaFör ett litet tag sedan recenserade Marika Sarah Waters Hyresgästerna här på bloggen. Hon kallade den för ”en bladvändare” och hyllade Waters sätt att beskriva stämningar.

Jag och Marika har ofta mycket lik boksmak, men när det gäller den här boken diffar vi. Jag håller med om att det är få som slår Sarah Waters när det gäller att beskriva stämningar, måla upp miljöer och skildra relationer mellan människor. Sett till det är Hyresgästerna fantastisk och jag gillade handlingen och relationen mellan karaktärerna.Romanens styrka är skildringen av hur det brittiska samhället förändrades efter första världskriget, av kvinnans situation under den här tiden och synen på homosexualitet. Waters har lyckats jättebra med det.

Men jag håller inte med om att det var en bladvändare. Tvärtom blev läsningen av Hyresgästerna en utdragen historia för mig. Jag upplevde samma sak när det gällde Främlingen i huset, och jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att jag inte klarar av att sträckläsa Sarah Waters böcker. För allt i romanerna funkar. Även sexscenerna, som Marika snabbt bläddrade förbi, tycker jag tillför något till historien.

Trots det så rekommenderar jag er att läsa Sarah Waters böcker. Främlingen i huset om ni är ute efter en klassisk skräckhistoria och Hyresgästerna om ni vill läsa något som verkligen skildrar hur det brittiska samhället förändrades efter första världskriget.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Ingen bladvändare, men fin skildring av en samhällsförändring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *