Så här minns jag böckerna jag läste förra sommaren:

Mordet i Eiffeltornet och Kvinnan i svart kommer jag ihåg som sommarens stora besvikelser – plus att jag läste dem båda på flygplan. Men jag tror inte att just den detaljen påverkade min upplevelse av böckerna. I Barnflickan, däremot, fick jag den spökhistoria som jag hade efterfrågat.

The Tudors och Kodnamn Verity gjorde bara intryck eftersom jag läste dem på stranden i solen, något som årets sommar inte har kunnat bjuda på i lika stor grad.

Den nordiska mystiken stod Glupahungern och Drottning Grågyllen för. Men de riktiga pärlorna var Inga gudar jämte mig och Under Vintergatans alla stjärnor – givande böcker skrivna av talangfulla (och mycket trevliga) författare.

Länkar som kan vara intressanta:
Så här tänkte jag förra året kring sommarens läsning
Intervju med Camilla Davidsson
Intervju med Caroline Eriksson
Filmen som är bättre än boken

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Hur jag minns förra sommarens läsning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *