Katastrofer_under_100_ar

I Katastrofer under 100 år får vi läsa om några av 1900-talets mest spektakulära och dramatiska katastrofer. Titanic, Estonia, Tjernobyl, flygolyckan på Teneriffa, hjulångaren General Slocum är några av de händelser som tas upp i boken. Alla olyckorna har gemensamt att de orsakades av mänskligt slarv. Av enstaka personer som inte skött sitt jobb ordentligt eller chansat och som på så sätt orsakat människors död. I vissa fall har flera hundratals personer mist livet.

För mig som är historieintresserad, men som alltför många gånger har upplevt att böcker om historia kan bli tråkigt och för detaljerat, är den här boken perfekt. Det är en intressant och välskriven bok som går till botten med varje katastrof och förklarar både händelseförloppet och bakomliggande orsaker kring det som hände utan att det blir långrandigt.

En annan sak som jag gillar är att boken är full med QR-koder som leder till webbplatser med information, videoklipp och ljudfiler. Det gör det lätt och roligt att läsa vidare och förkovra sig mer om det som intresserar, och ger boken en extra dimension. På så sätt har författaren kunnat hoppa över de ”nördigare” bitarna och som läsare kan jag själv välja vad jag vill grotta ner mig i.

Höstens presenttips till den historieintresserade

2 reaktion på “Höstens presenttips till den historieintresserade

 • 24/10/2013 kl. 10:35
  Permalänk

  Dejligt at du kan li’ QR-koderne! Synes også selv, at de fungerer rigtigt godt i den her type bog. 🙂

  /Rasmus

  Svar
  • 28/10/2013 kl. 08:50
   Permalänk

   Det är en jättetrevlig bok, den har du lyckats bra med! Jag har redan gett bort ett ex i present 😉

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *