Underskatta aldrig böcker som följer ett mönster du känner igen och som du vet har ett happy ending. Det är avslappning om något, det ger dig möjlighet att hänge dig åt en bra story utan att behöva tänka för mycket. Därför Jenny Colgan så populär: hon lyckas få fram trevliga berättelser med hög mysfaktor.

Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan. Massolit förlag, 2018.

I London försöker Flora skapa sig ett nytt liv. Hon har valt karriär i storstaden framför den ödsliga skotska ön där hon växte upp. Där fanns det ingen framtid, bara människor som känt henne hela hennes liv och som inte skulle låta henne glömma sitt förflutna. Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, där hon ska försöka få med sig de motvilliga öborna i ett projekt. Problemet är att öborna varken är förtjusta i henne eller hennes klient.

Flora har inte varit på ön sedan hennes mamma gick bort, men plötsligt bor hon åter med sina högljudda, storväxta bröder och deras tystlåtna pappa. Det är ett liv som hon kämpat hårt för att komma ifrån. Dessutom verkar ingen av dem ha städat huset sedan Flora var där sist. För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.

Riktig feelgood

Jag har tidigare läst Det lilla bageriet på strandpromenaden och Den lilla bokhandeln runt hörnet, och tyckt att de var okej. Jag tyckte mycket bättre om Sommar på den lilla ön i havet. Den följer samma mall som Colgans andra böcker, men av någon anledning tilltalande den här mig mer än de andra.

Man vet vad man får när man läser Jenny Colgan, och det är hennes styrka. Hon följer sitt framgångsrika upplägg och bjuder på mys och kärlek, riktig feelgood. Sådana böcker tror jag alla behöver läsa då och då.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Hög mysfaktor i Sommar på den lilla ön i havet
Taggar:                                         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *