VINTERFOLKET
Jennifer McMahon
Bazar förlag, 2015
ISBN: 9789170283956
(The Winter People, 2014)

Recensent: Andrea Zackrisson

VinterfolketDen lilla byn West Hall i Vermont har i alla tider drabbats av mystiska försvinnanden. I samhället sprids rykten och sagor, och speciellt känd är historien om Sara Harrison Shea, som mördades bara någon månad efter att hennes älskade dotter Gertie tragiskt gått bort. Invånarna i West Hall berättar gärna om det brutala mordet, eftersom det sätter byn på kartan.

Hundra år efter mordet bor 19-åriga Ruthie i samma hus som Sara levde i. I det avskilda huset bor Ruthis tillsammans med sin mamma och lillasyster Fawn. En morgon är mamman borta och medan Ruthie söker igenom huset efter ledtrådar om var hennes mamma kan ha tagit vägen hittar hon Saras dagbok gömd under golvet i mammans sovrum. Ruthie förstår att det som står i dagboken har något med hennes mammas försvinnande att göra, och i jakt på modern stöter hon på andra människor som är ute efter den hemlighet som Sara lämnat efter sig.

Vinterfolket är en bok som jag längtat hela hösten på att få läsa och romanen levde upp till alla mina förväntningar. Detta är en bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig och som jag tänkte mycket på mellan lässessionerna. McMahon har lyckats skriva en roman som är en spännande thriller, där det är svårt att skilja på vad som är fantasi och vad som är verklighet, samtidigt som det är en gripande berättelse om människans mörka känslor, där sorg och förtvivlan, och tankar på död och självmord tar över.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Historisk thriller om människans mörka känslor
Taggar:                                                 

En reaktion på “Historisk thriller om människans mörka känslor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *