Det var något med Wink, Poppy, Midnight som lockade mig när jag första gången läste om boken. Det visade sig vara en amerikansk high school-story, men med en drömsk tvist. Den gjorde mig inte besviken.

Wink, Poppy, Midnight av April Genevieve Tucholke. Bonnier Carlsen, 2017.

En klassisk roman har en hjälte och en skurk, den handlar om hämnd, rättvisa och kärlek. Någon av karaktärerna sitter inne på en mörk hemlighet. Allt detta har Wink, Poppy, Midnight. Men den stora frågan är: vem är egentligen vad?

Wink, Poppy, Midnight handlar om tre ungdomar med just dessa namn. Till en början verkar det självklart vem av dem som är hjälten och vem som är skurken. Men ingenting är så enkelt. Varken i verkliga livet eller i den här romanen är någon genomgod eller fullständigt ondskefull, och boken bjuder på många svängar och överraskningar.

På ett sätt är Wink, Poppy, Midnight en klassisk high school-roman om grupptryck, grupperingar, osäkerhet och kärlek och sex. På ett annat sätt är den inte likt något alls jag har läst. Mot det vardagliga står en trollsk och drömsk story som bjuder på många överraskningar. Detta är en modern saga som är vacker och fantaiseggande, samtidigt som den förmedlar ett kraftfullt budskap.

Jag vill se den här boken som film.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

High school-story med drömskt skimmer
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *