ÖVERENSKOMMELSER
av Simona Arnstedt
Damm förlag, 2010
ISBN: 9789173516587

Recensent: Marika Mandrean

OverenskommelserDet är 1880 i Stockholm och Beatrice bor med sin farbrors familj. Hon känner sig inte hemma där men obehaget av att vara utböling vägs upp av den nära vänskapen med kusinen Sofia. I sällskapslivet börjar hon alltsom oftast stöta ihop med Seth, den snygge, starke affärsmannen som lever stort och inte visar någon hänsyn mot dem som går emot honom.

Atmosfären mellan Beatrice och Seth sprakar av passion och de dras mot varandra. Men vill Seth sluta leva som fri ungkarl med otaliga kvinnohistorier? Och varför dyker den obehaglige greve Rosenschiöld upp vid Beatrices sida hela tiden?

Överenskommelser är Simona Ahrnstedts debutroman och gav henne omedelbart ledning i genren romance i Sverige. Och Överenskommelser är verkligen en kärleksroman så det skvätter om det; de två udda figurerna som finner sin like i den andre, attraktionen som djupnar när de vågar öppna sig och visa sina svaga sidor, de elaka människor som står mellan dem, sexscenerna, missförstånden och så, efter de många vedermödorna, det lyckliga slutet.

Missförstå mig inte, jag sträckläser Simona Ahrnstedt och har stor behållning av hennes böcker. Jag ser heller absolut inte ner på genren, för mig har var bok sitt syfte och sin publik. Vissa böcker passar inte just mig men kanske någon annan, vissa är trevliga en stund, vissa lär mig något och vissa bor kvar inom mig.

Det jag ställer mig frågande till är att Ahrnstedts böcker på något sätt funnit en plats i, om inte finrummet, så åtminstone i dess förrum. Detta trots att de inte skiljer sig från vilken Harlequinroman som helst som man för en billig penning kan snappa åt sig på Pressbyrån.

Så läs och njut av Ahrnstedts böcker, men kom ihåg att inte titta nedlåtande på den som sitter bredvid i tunnelbanan med en Harlequin i handen.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Harlequin i kulturell förpackning
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *