Ni känner nog igen känslan: man tar en bok av en författare man gillar, börjar läsa, och ställer sig snart frågan om man redan läst boken. Det visar sig att man inte alls har det men att författaren hittat en plot hen gillar och återanvänder sig av den.

The Café by the Sea av Jenny Colgan.

Detta hände när jag kände för lite feelgod och vände mig till Jenny Colgan.

Om att skapa ett lyckligt liv

Jenny Colgans böcker om Det lilla bageriet på strandpromenaden har översatts till svenska och blivit blivit succéer. Vi har uppmärksammat dem här på Bibliophilia eftersom mysfaktorn är så hög.

Jag har nu läst en annan bok i Colgans stora produktion, The Café by the Sea, och som ni förstått är den väldigt lik Det lilla bageriet-böckerna.

Huvudpersonen är en annan, likaså hennes yrke och miljön den utspelas i. Medan Bageriet handlar om ett uppbrott från en miljö handlar Café om återkomst till barndomens värld.

Men detta är som ni ser yttre olikheter. Båda handlar om att hitta det yrke och liv som gör en lycklig, om rika amerikaner som styr och ställer, romantik är ett grundtema och båda har två rivaler där man tror att det välkända och trygga är det rätta men det visar sig vara fel.

Colgan hittat ett vinnande koncept

Med den här recensionen vill jag inte dissa Jenny Colgan eller The Café by the Sea. Visst är det så att hon hittat ett vinnande koncept som hon återanvänder och tjänar en massa pengar på. Ungefär som Harlequin och Vilda Västernböcker på sin tid.

Men så länge man inte förväntar sig nya upplevelser utan söker avslappning genom välskriven feelgood så finns det ingen anledning att undvika Colgan. Jag kommer själv att läsa hennes böcker när jag vill ha spännande miljöer och kärlekstrianglar medan jag sitter djupt nedsjunken i en fåtölj med lite te och choklad bredvid mig, och njuta.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Har jag redan läst den här boken?
Taggar:                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *