Humoristisk och underhållande, men med ett stort allvar i bakgrunden. Tragiskt men samtidigt inger den hopp och bjuder på mycket feelgood. Hur man gör succé på dårhus är en bergochdalbana av känslor.

Hur man gör succé på dårhus av Emmy Abrahamson. Albert Bonniers förlag, 2018.

Hur man gör succé på dårhus har hajpats på flera bokbloggar, så jag valde att lyssna på vad som visade sig vara en fantastisk författaruppläsningen av boken.

Stand up-komiker blir inlagd på psyket

Maja försöker göra karriär som ståuppare. Det går inte lysande, men det gör ingenting i hennes liv. Sedan hennes mammas pessar gick sönder och hon kom till världen har det varit motigt. Vissa dagar är livet fantastiskt och hon går på som en ångvält, men tätt följd av de ljusa dagarna står Sven och väntar. Sven är hennes depression.

På sistone har det blivit lite mycket. Hon har brutit sig in i en stuga för att stjäla sprit, avtapetserat sin bästis väggar till hälften som en överraskning, och missat den viktigaste chansen i sin karriär på grund av en ilsken rysk hund. Men det är väl inget att bli inlagd på psyket för, eller?

Härlig, avslappnande ljudbok

Jag uppskattar verkligen sättet Emmy Abrahamsson läser upp sin bok. Hon är skådespelare och ger sin bok och karaktärer liv. Boken är full av humor, men där finns också ett påtagligt allvar.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Humoristiskt om en vistelse på psykakuten
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *