Detta är en gästrecension som min syster Marika har skrivit. /AndreaVad är en Hello Kitty?

Det är en ung kvinna som inte har någon mun: hon kan inte bita ifrån, hon kan inte ens prata. Och den som inte kan prata kan inte bestämma över sitt eget liv, utan följer viljelöst efter dem som har haft lycka nog att kunna uttrycka sig, det vill säga män.

Fiona är uppväxt i USA, med kinesiska föräldrar. Inombords revolterar hon konstant mot fadern som arrangerar dater åt henne med diverse söner till sina kinesiska vänner. Men hon lyckas inte stå emot honom. Hon är en Hello Kitty och hon hatar det.

Så dyker hennes barndomsvän Sean upp. Sean som alltid satte hårt mot hårt mot översittare i skolan och som gav Fiona mod att göra detsamma. Sean som fortfarande agerar tyst hämnare mot arroganta personer. När Fiona blir medbrottsling i Seans eskapader stärks hennes självförtroende.

Hello Kitty har fortfarande ingen mun, men hon får modet att handla.

Det här är en sträckläsarbok där inte ett enda stycke är tråkigt! En ”Dexter” i bokformat där handlingen går från diskussioner om hur man gör för att ta sin egen oskuld, till nattliga båtturer med dunkla syften i San Fransiscobukten och vidare till en komisk uppräkning av mardrömsdater ingen vill uppleva.

Ska man tro författarinnan är världen är en mörk och farlig plats, men till slut kan eleven överträffa sin mästare…

Rekommenderas varmt!

/Marika

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Titel: Hello Kitty måste dö
Originaltitel: Hello Kitty Must Die
Författare: Angela S. Choi
Förlag: Damm Förlag AB
ISBN: 9789173518239

Gästrecension: Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi

3 reaktion på “Gästrecension: Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *