Wolf_of_the_plains

Föreställ er min lycka när jag går in på Conn Igguldens websida och ser att han skriver om min favoritepok; från Rosornas krig till Tudoreran! Men sedan ser jag att den första boken inte har kommit ut än, man kan bara förbeställa den…

Nåja, som tur är har Conn Iggulden redan publicerat ett antal äventyrsromaner i historisk miljö som jag kan ge mig i kast med medan jag ’tålmodigt’ väntar.

Serien Erövraren tar oss tillbaka till 1100- och 1200-talens Mongoliet där Djingis Khan lyckades skapa ett imperium genom att ena krigarstammar.

Temudjins uppväxt är inte den lättaste; när hans far khanen dör tas ledarskapet av stammen över av en annan familj och de vill inte några framtida tronpretendenter hos sig. Temudjins familj får därför försöka överleva själva i ett samhälle där trygghet skapas genom att höra till en stam. Detta går alldeles utmärkt då Temudjin växer upp till att bli en slipad krigsherre som utropar sig själv till djinghis (”den ende rätte”).

Djinghis Khan och hans klan var hårdföra krigare som använde många olika typer av krigsföring, bland dem våldtäkt och slakt av fienden. Detta har lett till att 0,5 % av det manliga släktet idag bär på Djinghis Khans gener. Jag har inte kommit tillräckligt långt i serien för att veta om Conn Iggulden glorifierat sin huvudkaraktär eller tagit upp även detta. Det ska bli intressant att se.

Conn Iggulden har även skrivit en serie böcker om Julius Caesars liv, Kejsaren. Dessa är lättsmälta äventyrsböcker som är bra semesterläsning. Vill man gräva djupare i romarnas liv rekommenderar jag Colleen McCulloughs böcker som diskuterats i ett tidigare inlägg på denna blogg.

Gästinlägg: Historiska äventyrsromaner del 3 – Conn Iggulden

10 reaktion på “Gästinlägg: Historiska äventyrsromaner del 3 – Conn Iggulden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *