Viveca och Camilla Stens Återträffen är en klassisk psykologisk thriller som utspelar sig i Åre. Vänner som inte sett på många år, intriger, och isolerade i fjällen på grund av en snöstorm. Vi vet från början att en av dem ska dö. Klassiskt, och en aning förutsägbart. Men trots det läsvärt.

Återträffen av Camilla Sten & Viveca Sten. Bonnier Bookery, 2018.

För tjugo år sedan pluggade de ihop, nu träffas de i fjällen. Lisen bjuder in det gamla kompisgänget på fem kvinnor till sitt överdådiga hus i Åre och trots oron över att spendera en helg tillsammans med personer de egentligen inte längre känner tackar alla ja.

Helgen inleds glatt med att tala gamla minnen, men det tar inte lång tid innan gamla besvikelser och avund börjar sippra fram. Medan en snöstorm tilltar i styrka på fjället ökar konflikterna mellan kvinnorna. De kan varken förlåta varandra eller sig själva för gamla försyndelser och när nya hemligheter kommer fram i ljuset brister det totalt. Innan helgen är över kommer en av dem vara död.

Spännande thriller med högt tempo

Mamma och dotter Sten är framgångsrika författare på varsitt håll men har redan skrivit flera böcker tillsammans. Jag gillar deras serie Djupgraven och var direkt intresserad när jag fick höra om Återträffen, trots att den skiljer sig rejält från deras ungdomsserie som kan kategoriseras som urban fantasy.

Bokens upplägg är ett som jag har sett många gånger förut, men det är ett upplägg som alltid fungerar. Berättelsen är kort och rapp, men trots det snabba tempot så lyckas författarna ge alla karaktärer utmärkande karaktärsdrag och ge läsaren en bild av de bakomliggande intrigerna som skapar problem i gruppen.

Återträffen ges ut av Bonnier Bookery som endast ger ut sina böcker som e-böcker och ljudböcker.

Mer av Viveca Sten och Camilla Sten

Djupgraven av Camilla Sten & Viveca Sten. Bonnier Carlsen, 2016.
Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Gammal vänskap och gammalt groll: Återträffen
Taggar:                                                 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *