Kärlekens fyra årstider av Grégoire Delacourt handlar om kärlek på en fransk strand. Men det är inte strandragg vi talar om. Istället möter vi människor som hittar äkta kärlek, förlorar den eller kanske aldrig finner den.

Kärlekens fyra årstider av Grégoire Delacourt. Sekwa förlag, 2016.

När sommaren kommer fylls Le Touquets stränder av människor. Under dagar som är så varma att man knappt orkar röra sig, och kvällar fyllda av fest och glam, rör sig ett antal människor om varandra på stranden.

Tonårige Louis väntar på att Victoire ska växa upp och se honom som mer än en vän. Men övergången mellan barndom och vuxenliv går så snabbt. Kommer Louis att befinna sig på rätt plats?

30-plussaren Isabelle har blivit lämnad av sin man. Hon springer på sin första kärlek Jérome. Kan man bygga vidare på den magi som fanns där i tonåren?

55-åriga Monique och hennes man har glidit ifrån varandra. Hon rymmer till Le Touquet för att känna att hon lever och hitta tillbaka till passionen.

Ett äldre par har levt ett långt och lyckligt liv tillsammans. En gång möttes de just här i Le Touquet. Nu är det dags att återvända och sluta cirkeln.

För dessa människor blir dagarna vid stranden omvälvande. Det sker på olika sätt, men det är kärleken som står i centrum för dem alla.

Kärlek i olika skeden

Kärlekens fyra årstider är en bok att läsa och fundera över nu när sommaren är här.

Att kärlek är olika beroende på var i livet man befinner sig, vilken ålder man har, tydliggör Delacourt väl. Det är en positiv tidsresa att läsa om de starka känslor som frodas i tonåren och historien om det äldre parets starka band är upplyftande.

Men alla kärlekshistorier slutar inte lyckligt och det är den oron jag slås av. Delacourts historier innehåller alla en rädsla, oavsett var i ett förhållandes fas man är. Oron i början att intresset är ensidigt, oron att den andre har andra intentioner än man själv, rädslan för att bli sviken, och tomheten när ett förhållande verkar ha passerat sin zenit.

Kärlekens fyra årstider är en vacker bok i sina beskrivningar av kärlek.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Fransk strandkärlek: Kärlekens fyra årstider
Taggar:                                                                 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *