FRÅN OCH MED DU
av Mhairi McFarlanes
Harper Collins Nordic, 2016
ISBN: 9789150917680
(Here’s Looking At You, 2013)

Recensent: Marika Mandrean

Frran-och-med-duNär jag tog en titt på topplistan såg jag Mhairi McFarlanes namn. Författaren, född i Skottland, bestämde sig efter att ha jobbat som journalist, att det var dags att skriva en bok. Debuten, You had me at hello, blev succé och filmoption har sålts för den. Vid det här laget har hon kommit ut med fler böcker och romanen Från och med du ligger nu på pockettoppen.

I Från och med du möter vi Anna Alessi vars italienska påbrå inte kom till sin rätt under skoltiden. Hennes hår var stort och krulligt och hon var överviktig. Det räckte för att få hennes skolkamrater att göra skoltiden till ett enda elände för Anna.

Sedan dess har Anna tagit itu med vikten och hon jobbar på universitetets historiska fakultet med den tidsperiod hon är passionerat intresserad av. Nuförtiden trivs alltså Anna med livet och hon är omgiven av vänner och familj. Men, som de brukar säga i Bonde söker fru, en pusselbit fattas: kärlek. Anna nätdejtar därför, något som inte är så lyckat för henne men desto mer för läsaren då detta leder till komiska scener.

En dag springer Anna på James Fraser. Hon känner direkt igen honom, han var en av dem som mobbade henne i skolan. Men James känner inte igen henne! Genom jobbet behöver Anna och James samarbeta och efter ett tag fungerar det bra. James verkar vara annorlunda än han var i skolan. Men kan Anna lita på James nya, trevliga jag eller kommer han när som helst att återgå till att vara den arrogante elaka person han en gång var?

Från och med du är feelgood som det är svårt att släppa ifrån sig. Ibland balanserar Mhairi McFarlane på skiljelinjen till kliché, med Anna som den fula ankungen som förvandlades till en vacker svan. Och självklart finns en fantastiskt resa till Italien och en stor kärleksgest med. Men boken ger det den lovar; en bra historia om hur man kan gå igenom något svårt och hur man kan lära av sina erfarenheter och misstag.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Från och med du
Taggar:                                 

En reaktion på “Från och med du

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *