Trots att det känns som om jag har läst den här boken förut, och den därför är förutsägbar, tänker jag på den långt efter att jag har läst ut den. Brittiska landsbygden, kärlek och relationer, och gamla hus som sitter på hemligheter. Det är upplagt för bra feel good.

Flytten till Cornwall av Liz Fenwick. Norstedts, 2017.

38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och lämnar sitt liv i London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start.

Trevenen, som huset heter, är en vacker men förfallen byggnad med urgamla anor. Och i stort behov av renovering. Maddie har inte några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under den långa tid då hon hand om sin man då han låg för döden. Medan Hannah gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd, och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Samtidigt som hon försöker få ordning på huset letar hon vidare i dess historia. Sakta börjar ett nytt liv ta form, med vänner och en vardag i långsammare tempo än det i London. Men ju mer Maddie får reda på om Trevenens tidigare ägare och ju mer relationen med Hannah blir allt sämre avslöjas fler och fler hemligheter, tills allt ställs på sin spets.

Har läst detta förut – men en bra feel good

Flytten till Cornwall är på många sätt identisk med Jojo Moyes Toner i natten. Kreativ kvinna mitt i livet som blivit änka, som av ekonomiska skäl tvingas lämna London för ett fallfärdigt hus på den brittiska landsbygden. Barn som längtar tillbaka till gamla livet i storstaden. En attraktiv granne som hjälper till med renoveringen. Det är lätt att se hur historien kommer utveckla sig, men trots att det känns som om jag har läst den här boken förut kan jag inte låta bli att läsa vidare. Den är bra. Det är uppenbarligen ett bra upplägg för en välskriven feel good.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Förutsägbar men läsvärd feel good: Flytten till Cornwall
Taggar:                                                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *