SVT publicerade igår en artikel om att författarlivet är en dröm för svenska kvinnor. En ny undersökning, som ”ett stort bemanningsföretag” har gjort, visar att författare är trea på listan över de jobb som svenska kvinnor helst skulle vilja ha. 5 000 kvinnor har blivit intervjuade.

Visst skulle det vara lyxigt att kunna leva på att vara författare, att kunna bestämma över min arbetstid och kunna jobba var jag ville, men jag vet inte om det hade varit något för mig. När jag träffade Sara Kadefors under bokmässan i Göteborg pratade vi om hur det är att leva som författare, och enligt henne kan man lätt bli isolerad. Hon såg till att aktivera sig och träffa människor, men jag hade nog saknat den dagliga kontakten med kollegorna.

Vad tycker ni?

Författarlivet drömmen för svenska kvinnor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *