Vissa böcker har en uppenbar charm. Men man förstår sig inte riktigt på dem. Jag har nu läst två böcker i Ian Sansoms serie om Israel Armstrong, bibliotekarien som malplacerad försöker förstå sig på livet på den nordirländska landsbygden. Jag vill så gärna kunna försjunka i historien men det blir inte mer än att jag tycker boken är trivsam.

Mr Dixon försvinner av Ian Sansom. Massolit förlag, 2012.

För de som tyckte om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann tror jag dock att detta är något.

Oskyldigt anhållen för mord

I Mr Dixon försvinner ser Israel fram emot att hans flickvän ska komma och hälsa på från London. Men hans planering av deras weekend tillsammans får plötsligt läggas på is eftersom han bli indragen i ett brottsfall. Inte bara det, polisen anser att Israel är gärningsmannen!

När affärsmannen och magikern Mr Dixon försvinner från sitt varuhus och kassaskåpet visar sig vara tömt råkar Israel vara på plats med sin biblioteksbuss.

När polisen kommer till brottsplatsen är fallet solklart för dem. Den udda utlänningen Israel är den skyldige.

Israel inser att han bara har en sak att göra: bevisa sin oskuld. Med tanke på hur bortkommen han är och att hans namn nu är vanärat blir det inte det lättaste. En vild färd tar sin början men som tur är har han en trogen vapendragare.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

För den som tycker om Hundraåringen: Mr Dixon försvinner
Taggar:                             

En reaktion på “För den som tycker om Hundraåringen: Mr Dixon försvinner

  • 15/02/2019 kl. 21:23
    Permalänk

    Har läst den första boken”Fallet med de försvunna böckerna” som jag gillade mycket. Har även denna som väntar i bokhyllan. Vill läsa den snart.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *