FINDING COLIN FIRTH
Mia March
Pan Macmillan, 2013
ISBN: 9781447254072

Recensent: Marika Mandrean

Finding-Colin-FirthEtt år efter moderns död får Bea ett brev som chockar henne. Hon får reda på att hon är adopterad. Allt ställs på ända och hon bestämmer sig för att leta upp sin biologiska mamma. Det för Bea till en idyllisk kuststad i Maine där Veronica bor.

Veronica verkar samlad och arbetar mot sin dröm, att kunna försörja sig på att baka sina speciella pajer. Men under ytan finns fortfarande smärtan efter det som hände när hon var tonåring och föräldrarna försköt henne.

Solen värmer, turisterna njuter av caféerna och fisket och plötsligt vänds världens ögon mot den lilla staden. Ett filmteam kommer till stan och huvudpersonen i filmen spelas av Colin Firth. Detta skapar kaos men kittlar också nyfikenheten hos tre kvinnor som söker hela sina sår och besluta hur de ska gå vidare och nå lyckan.

Finding Colin Firth av Mia March är en lättsmält historia att läsa när man behöver flytta sig till en trevligare plats än den egna, kanske grå, vinterverkligheten. Eller kanske när man vill slöläsa något i solen. Med detta menar jag att historien ger nöje för stunden men inte har något budskap man bär med sig.

Det är självklart en fantastisk idé att låta Colin Firth vara en viktig ingrediens i historien. Firth, den tjusige skådespelaren med den svala brittiska accenten vars uttrycksfulla ögon säger att där finns passion under ytan. Colin Firth, som spelat det manliga kärleksintresset i till exempel Stolthet och fördom och Bridget Jones och därmed står högt i kurs hos tjejer, kvinnor och damer över hela världen.

Men att använda Colin Firth är mer än bara en bra marknadsföringsidé. Bokens Veronica väljer bland filmer Colin Firth medverkat i grundat på hur hon känner sig och dessa får henne alltid att må bättre. Och här har vi grunden till många filmers och böckers framgång; om vi är nere kan de muntra upp oss. Det är också fallet med Finding Colin Firth.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Feelgood med Firth
Taggar:                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *