DEHLIS VACKRASTE HÄNDER
av Mikael Bergstrand

Norstedts, 2011
ISBN: 978-91-1-303728-8

Recensent: Marika Mandrean

dehlis-vackraste-handerGöran Borgs liv i Malmö lunkar på med ett jobb som han kan så väl att han unnar sig själv en del genvägar. För många genvägar som det visar sig. Plötsligt står han där, 50 år gammal, utan jobb, frånskild men fortfarande fixerad vid exfrun som lämnade honom, och med två vuxna barn som han har dålig kontakt med.

Trots att han är ett riktigt trygghetsfreak har han därför ingen anledning att tacka nej när han får chansen att resa iväg till Indien. Och plötsligt vaknar Göran upp ur den mentala slummer han varit i så länge. Delhi, med sina ljud, lukter och myller av människor, drabbar honom. Vid sin sida har han den nyfunne vännen Yogi som guidar honom genom kulturkrockarna och snart möter han en kvinna som får minnet av exhustrun att blekna.

Men kan Göran lämna sitt vanliga liv bakom sig eller är Delhi bara en kort verklighetsflykt?

Delhis vackraste händer är första delen i Mikael Bergstrands Indientrilogi. Detta är en småtrevlig bok om en typisk grå man som visar sig ha dolda styrkor inom sig som gör att han kanske inte riktigt är så oansenlig. Den största behållningen är för mig porträttet av den konstant optimistiske Yogi, som alltid har logiska förklaringar till det som verkar udda ur ett svenskt perspektiv.

Delhis vackraste händer är en feelgood för män av samma typ som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Därför är det inte oväntat att Bergstrands alster just nu syns i rutan som en miniserie i SVT.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Feelgood för män
Taggar:                                                 

3 reaktion på “Feelgood för män

  • 10/01/2017 kl. 11:33
   Permalänk

   Det tror jag säkert!

   /Andrea

   Svar
 • 03/01/2017 kl. 18:54
  Permalänk

  Har läst de två första böckerna i Bergstrands serie och även Hundraåringen och gillar alla riktigt mycket.

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *