UNDER VINTERGATANS ALLA STJÄRNOR
Camilla Davidsson
Bladh by Bladh, 2014
ISBN: 9789187371332

Recensent: Andrea Zackrisson

under-vintergatans-alla-stjarnor

Utarbetad och trött flyr Emma karriärhetsen i Stockholm för att söka lyckan i London. Där bor amerikanen Eric som hon har blivit handlöst förälskad i. När relationen inte går i den riktning som Emma hoppats på försjunker hon mer och mer in i sig själv. Dagarna kommer och går och Emma ser inte mycket mer av världen än kontoret och den lilla lägenheten hon hyr. Av en tillfällighet får hon höra talas om den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostella och på en ingivelse bestämmer hon sig för att ta sig an sitt livs utmaning.

De fysiska påfrestningarna Emma får utstå under sina långa vandringar är tuffa, men det är inte lika svårt att hantera kroppsliga smärtor som de psykiska omvälvningar som hon möter under sin resa. Men längs vägen träffar hon en rad personer från olika världsdelar och bakgrund, och de hjälper henne att reda ut de mörka tankarna som hon konfronteras med. Flera av dem får stor betydelse för henne på olika plan och det visar sig bli en resa som får Emma att omvärdera sina livsval och allt hon någonsin trott på.

Ni vet hur det är de gångerna man stöter på en bok som man vill sträckläsa, som man inte vill lägga ifrån sig? Detta är en sådan bok för mig. Men inte bara är det en roman som bjuder på en bra handling och en radda intressanta och sympatiska karaktärer, som läsare konfronteras man också med jobbiga frågor om hur man lever sitt liv.

Jag hade inte kommit långt in i romanen när jag insåg att jag hade något att lära av den här boken. Den förmedlar ett budskap som jag tror många fler än jag själv kommer att ta till sig. Den väckte många tankar. Vad gör mig lycklig? Lever jag i nuet? Och njuter jag av mitt liv? Sedan jag läste ut boken har jag insett vikten av att hitta och lyfta något varje dag som har fått mig att må bra, som lärt mig något eller som jag tyckt har varit kul. Att jag kan gå och lägga mig och ha med en positiv upplevelse av något slag.

Detta budskap lyckas Davidsson framföra med bravur. Hon har en fin känsla i språket och lägger upp boken på ett sätt som håller mitt intresse brinnande från första till sista sidan. Hon målar upp en värld och beskriver sina karaktärer på ett sätt som gör det lätt att ta dem till sig, att tycka och bry sig om.

Under Vintergatans alla stjärnor är första delen av tre om Emma. Jag längtar redan efter uppföljaren.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Feel good med ett viktigt budskap

9 reaktion på “Feel good med ett viktigt budskap

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *