En bok som Andrea här på Bibliophilia utnämnde till den bästa bok hon läst 2016? Ja, men då är det klart att jag blir nyfiken och också vill läsa den! I många fall har vi samma smak men inte alltid så hur skulle det gå den här gången?

Mambo i Chinatown av Jean Kwok. Bazar förlag, 2016.

I Mambo i Chinatown av Jean Kwok möter vi den drygt 20 åriga Charlie som bor med sin kinesiske pappa och lillasystern Lisa i Chinatown. Charlie är fast mellan två världar; dels det USA där hon föddes och växte upp och dels faderns riter och trosföreställningar från sitt Kina.

Charlie har aldrig känt att hon varit bra på något men när hon får jobb som receptionist på en dansstudio öppnas en ny värld för henne där hon märker att hon faktiskt duger. Samtidigt mår hennes lillasyster dåligt och oron för Lisa ligger som en stor klump i Charlies mage. Pappan vill använda kinesisk naturmedicin och vägrar ta Lisa till sjukhuset. Men Lisa blir bara sämre och sämre…

Bästa beskrivningen av familjeband jag läst

Efter att ha sträckläst Mambo i Chinatown och tyckt att tågresorna till och från jobbet varit alldeles för korta (jag ville ju fortsätta läsa!) konstaterar jag att jag håller med om att detta är en riktigt bra bok. Det är en feelgood som med värme och humor behandlar de problem andra generationens invandrare står inför.

Det är också en av de bästa beskrivningar av familjeband jag läst. Kwok lyckas på ett så smidigt sätt visa hur kärleken mellan systrarna får dem att pendla mellan närhet och frustration. Ibland är det just omtanken om varandra som driver in klossar mellan dem. Men i slutändan kan inget komma mellan denna duo.

Andrea har skrivit en utmärkt och genomtänkt recension av Mambo i Chinatown. Läs den gärna här.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Fast mellan två världar
Taggar:                                                         

2 reaktion på “Fast mellan två världar

  • 23/09/2017 kl. 14:42
   Permalänk

   Jag älskade den här boken! En av de bästa böcker jag läst.

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *