MRS SINCLAIRS RESVÄSKA
Louise Walters
Lind & co, 2014

Recensent: Marika Mandrean

imageDorothy sörjer över sitt dödfödda barn och för att ha blivit lämnad av sin äkta make. Men det är andra världskriget och hon har fått två inneboende flickor som kommit till landsbygden för att hjälpa till i jordbruken medan männen är inkallade och dem pysslar Dorothy om.

En vacker dag knackar den polske piloten Jan på dörren och Dorothy möter sin stora kärlek. Men livet tar ytterligare en oväntad vändning när ett spädbarn dyker upp.

I nutid finner Roberta ett nöje i de kvarglömda brev hon hittar i antikvariatet där hon jobbar. Men ett brev från farmor Dorothy vänder upp och ned på tillvaron samtidigt som distansen mellan henne och chefen/vännen Philip ökar.

Mrs Sinclairs resväska av Louise Walters var ett rent nöje att läsa! Detta är en äkta feelgood som samtidigt innehåller tragedier, missade möjligheter och styrkan som infinner sig för att göra allt för dem man älskar. Dessutom beskrivs vardagslivet på den engelska landsbygden under Andra Världskriget mycket bra och vi står inför hjältinnor som är egensinniga, omtänksamma, svaga, starka… Tja, de är som verkliga människor.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

En resväskas betydelse
Taggar:                                 

En reaktion på “En resväskas betydelse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *