DET LILLA BAGERIET PÅ STRANDPROMENADEN
av Jenny Colgan
Massolit förlag, 2015
ISBN: 9789187783944
(The Little Beach Street Bakery, 2014)

Recensent: Marika Mandrean

Det-lilla-bageriet-pa-strandpromenadenEn ö full av stiliga fiskare, doft av hembakat bröd, utsikt över havets skiftande humör, och puben som mötesplats i de vackra sommarkvällarna. Och som grädde på moset en liten lunnefågelunge på axeln. Vem skulle inte vilja bo där?

Pollys värld krackelerar när hennes och pojkvännens företag går i konkurs. Plötsligt står hon utan arbete och bostad och blir dessutom singel. Det är dags att börja på nytt. Men då hon har inte råd med hyrorna i staden hamnar hon i en liten fiskeby på en ö strax utanför kusten.

I den nya pittoreska miljön känner Polly sig fri från alla måsten. Hon tar upp sin hobby på nytt och börjar baka i det nedlagda bageriet i huset hon hyr. Fiskaren Tarnie och besättningen på hans båt blir snart goda vänner då Polly tittar förbi med sina nybakade bröd till dem när de arbetar på båten i hamnen.

Men Polly står utan inkomst och behöver en plan framåt. Och vad är egentligen hennes relation till Tarnie? Finns det en framtid för Polly på ön eller måste hon tillbaka till den hektiska storstaden för att kunna försörja sig?

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan har den där perfekta blandningen av realism och fantasi. Pollys bakgrundshistoria med ett långt förhållande som rinner ut i sanden och ekonomiska bekymmer känner många igen sig i. Mot detta ställs den lilla ön som genom sitt otillgängliga läge, sin egna lugna rytm och speciella personage känns som en fantasi.

Jenny Colgan lyckas dock med balansgången mot det sockersöta när hon också skildrar den hårda vardag dagens fiskare har.

Boken är en av många feelgoodromaner på marknaden men är en jag kommer att komma ihåg. Blandningen av fantasi, romantik och humor

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

En ny början
Taggar:                                         

En reaktion på “En ny början

  • 16/03/2017 kl. 07:27
    Permalänk

    diesnb&p;:Grtat post. I used to be checking continuously this weblog and I’m impressed! Very helpful info specifically the remaining part I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *