I februari ges det ut ett gäng efterlängtade böcker.

Utgivning-februari

I väntan på Bojangles av Olivier Boirdeaut. Ges ut av Sekwa.
En pojke växer upp med en mamma som byter namn varje dag, en pappa som älskar att ljuga ihop historier och en trana som husdjur. Föräldrarna älskar att dansa och allra helst till Nina Simones ”Mister Bojangles”. De har vänt vuxenansvar och konventioner ryggen för att göra varje dag till ett äventyr. Men när skatteverket knackar på dörren och deras tillvaro riskerar gå om intet, glider mamman över gränsen till galenskap och blir intagen. Pappan och sonen kokar då ihop en storartad plan för att frita henne och få sitt gamla liv tillbaka

Ebbas bok av Maria Gustavsdotter. Ges ut av Historiska media.
Den bok som jag ser mest fram emot bland vårens utgivning. Det är tredje delen i Gustavsdotters serie om tre prästdöttrarna under 1600-talet. De tidigare böckerna i serien är Ulrikas bok och Katarinas bok. I seriens tredje del får vi följa yngsta systern Ebba som vill komma bort från den virriga styvmodern och bort från den skrämmande prästen Jostein som envisas med att de ska gifta sig. Ebba använder sin sjukdom som ursäkt och tillbringar dagarna vid vävstolen, bara där känner hon sig lycklig. Så småningom inser Ebba att hon är förälskad, men föremålet för hennes kärlek är redan gift.

Snökimonon av Mark Henshaw. Ges ut av Massolit förlag.
Auguste Jovert har just gått i pension som polisinspektör i Paris när han får ett brev från en kvinna som säger sig vara hans dotter. Kort efter att han fått hennes brev, som han slänger, möter Auguste sin nya granne, Tadashi Omura, juridikprofessor från Japan. Herr Omura ställer kryptiska frågor om fäder och döttrar. De två äldre grannarna börjar träffas regelbundet och berättar om sina liv för varandra. Två väsensskilda liv som med tiden tycks vara mer lika än Auguste först anar. Men efter en tid upplever han samtalen som både olustiga och skrämmande. Historien han viras in i blir allt mer obehaglig.

Kvinnan som gick i solskenet av Alexander McCall Smith. Ges ut av Massolit förlag.
16:e delen i serien Damernas dektetivbyrå. Jag har inte läst de senaste böckerna, men blir sugen när jag ser att den här att getts ut. Affärerna går trögt på Damernas detektivbyrå, och Grace Makutsi övertalar Precious Ramotswe att ta semester, hennes första någonsin! Mma Ramotswe ger sig motvilligt iväg på sin lediga vecka. Men nyfikenheten övergår i oro när hon får veta att Mma Makutsi har tagit sig an ett nytt och komplicerat fall: en ansedd hjälte från Botswana får sitt goda rykte ifrågasatt efter sin död, och nu vill systern rentvå hans namn.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Efterlängtade böcker i februari

2 reaktion på “Efterlängtade böcker i februari

 • 09/02/2016 kl. 10:15
  Permalänk

  Snökimonon låter som något för mig.

  Svar
  • 09/02/2016 kl. 14:34
   Permalänk

   Den kan nog vara riktigt bra!

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *