Ex antal år efter alla andra (lagom till premiären av filmatiseringen) tar jag mig till sist an Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Boken har varit hypad ända sedan den kom ut för ungefär fyra år sedan, men jag har aldrig lockats av den. När det nu var dags för premiär för filmen gav jag boken en chans, men den föll mig inte riktigt i smaken.

Historien är fyndig och kvick, men humorn fångar mig inte riktigt. Vågar jag påstå att den är lite gubbig? Jag känner av mysfaktorn, den är lättläst precis som jag hade hoppats, dialogen är rapp, men jag orkar inte ta mig igenom hela boken.

Historien har fått en del kritik för att den liknar Forrest Gump i mycket. Det tyckre inte jag behöver vara något negativt, det är en kul och underhållande berättarteknik som skapar en stor feel good-faktor.

Jag måste säga att filmen ser riktigt lovande ut, däremot.

Den där hundraåringen

2 reaktion på “Den där hundraåringen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *