Gott nytt år! Jag hoppas att du haft en fin jul och en trevlig nyårsafton. Jag har firat jul i England och haft ett mysigt nyår hemma.

Med en liten bebis är det lätt att spana framåt, jag ser fram emot att se min son växa och utvecklas, men jag tog mig tid och tittade igenom vad jag läst under det gångna året. Det slog mig att det tyvärr var få böcker som gjort intryck på mig, men de som gjort det har lämnat ett stort avtryck. Jag har satt ihop en topp tio-lista över de bästa böckerna jag läste under 2017. Det är böcker som jag rekommenderar dig att läsa, och topp tre-böckerna är sådana du enligt mig bara måste läsa.

1. Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty
2. Nerverna – berättelsen om en familj av David Nyman
3. Tårar i havet av Ruta Sepetys
4. Rabbit Hayes sista dagar av Anna McPartlin
5. Den gyllene hårnålen av Maria Gustavsdotter
6. Ordbrodösen av Anna Arvidsson
7. Det är något som inte stämmer av Martina Haag
8. Hon som vakar av Caroline Eriksson
9. The Girl in the Blue Coat av Monica Hesse
10. Djupgraven av Camilla Sten & Viveca Sten

Listan har förändrats något sedan jag listade böckerna jag läst fram till slutet av juni, men toppen ser i stort sett likadan ut. Jag har valt att lyfta ut Duktiga flickors revansch av Birgitta Ohlsson och Brev till en nybliven förälder – ett feministiskt manifest i femton punkter av Chimamanda Ngozi Adichie därför att de inte är skönlitteratur och jag inte vill jämföra dem med de andra böckerna i listan, men som är väldigt läsvärda.

God fortsättning!

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

De tio bästa böckerna jag läste 2017

4 reaktion på “De tio bästa böckerna jag läste 2017

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *