Jag har läst mycket den senaste tiden, och mycket har varit riktigt bra. Ni som följer mig på Instagram har redan koll på vad jag läser, eftersom jag brukar presentera de flesta böckerna där, och ni har redan sett de här bilderna. Om ni inte har något konto på Instagram kan ni se min feed till höger här på sidan.

Instagram_Pojken_som_laste_Jules_VernePojken som läste Jules Verne av Almudena Grandes är en bok som jag har varit sugen på att läsa under en lång tid. Den levde upp till mina förväntningar. Det är en fin berättelse om hur en pojke, som växer upp under tuffa förhållanden i 1940-talets Spanien, får upp ögonen för litteratur allmänhet och Jules Verne i synnerhet. I takt med att han slukar böcker utvecklas han mental, och får samtidigt upp ögonen för de orättvisor som pågår i hans omgivning.

 

 

Instagram_av_en_annan_varldI somras läste jag Webbs Carolines arv, som jag inte blev störtförtjust i men som var en trevlig läsning. Av en annan värld, däremot, sträckläste jag. Den har allt man kan önska av en historisk roman: spännande miljö (i Herrskap och tjänstefolk-anda), karaktärer som är lätta att tycka om (eller tycka illa om), och en koppling till nutid som ger berättelsen ett extra djup.

 

 

 

Instagram_HimlakropparJag hade länge sett fram emot att få läsa Eleanor Cattons Himlakroppar. Jag hade läst odelat bra kritik om den och förväntade mig en riktig läsupplevelse. Tyvärr blev den maffiga historien, den långsamma handlingen och mängden (majoriteten manliga) karaktärer för mycket för mig. Jag orkade halvvägs igenom den 1 112 sidor långa tegelstenen innan jag gav upp. Min förhoppning är att om jag några år ger Himlakroppar en andra chans och att jag då uppskattar det som blev för mycket den här gången. För jag tror att detta är en läsvärd bok, om man är på rätt humör.

 

Instagram_I_havet_finns_sa_manga_stora_fiskarJag önskar att det fanns en oändlig mängd böcker skrivna av Sara Lövestam. Alla böcker jag har läst av henne har varit fantastiska. Jag förundras, njuter och äcklas om vart annat när jag läser hennes böcker, eftersom hon är en mästare på att göra de orättvisor, fördomar och problem som finns i vårt samhälle lättillgängliga och lättförståeliga i sina böcker. I havet finns så många stora fiskar handlar om sexuellt utnyttjande av barn och hur lätt det är att barn hamnar mellan de sociala skyddsnäten.

 

 

Instagram_Okanda_vasenSommaren 2012 var jag och Marika, plus vår närmaste familj, i Storbritannien. Vi besökte bland annat då Lyme Regis, ett soligt turistmål på Englands sydkust. Innan planerandet av den resan hade jag aldrig hört talas om Mary Anning, traktens stora stjärna. Det Lyme Regis som skildras i Okända väsen är väldigt annorlunda från dagens stad, även om det var ett populärt turistställe även under 1800-talet. Romanen, som är baserad på verkliga händelser, är en skildring av en kvinnans kamp mot tidens ideal.

 

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

De senaste lästa böckerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *