Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg är två av mina favoritserier Maisie Dobbs och Outlander, och i båda fallen tycker jag bäst om första böckerna i respektive serie. Alla de böcker som jag har läst i både serierna håller lika hög klass, så det beror inte på att böckerna blir sämre ju längre in i serien. Tvärtom lär man ju känna karaktärerna och upplägget ju fler böcker man läser. Men det är något speciellt med första boken i en serie: det är ju då man blir introducerad till huvudkaraktärerna och lär känna dem, och det är något speciellt. I fallet med Outlander blir huvudkaraktärerna förälskade i varandra, och precis som i verkliga livet är alltid den första tiden i en relation extra kittlande och spännande.

Day 4: Favourite book of your favourite series

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *