Holy men tell us life is a mystery.
They embrace that concept happily.
But some mysteries bite and bark
And come to get you in the dark.

“Winter gripped the city. Terror gripped it, too. They found four corpses in four days, each more hideous than the last. At first the cops thought they were dealing with a psychopath. But soon they heard eerie sounds in the ventilation system — and saw unearthly silver eyes in the snow-slashed night. In a city paralyzed by a blizzard, something watches, something stalks…”

Ja, baksidestexten av Dean Koontz Darkfall utlovar mycket spänning och jag som är ett stort Koontz-fan vet vad jag får, liksom. Tyvärr blir det inte mycket mer än så: förutsägbart. Storyn rullar på och jag fångas in och kan inte låta bli att läsa så fort jag får några minuter över. Men när hjältarna har lyckats rädda sig själva ur samma situation en tredje gång, och när det blir mer och mer uppenbart att kampen mellan det goda och det onda (gud vs satan) är obehagligt amerikanskt kristet så förlorar jag intresset. Och självklart blir det så att alla goda människor klarar sig, mannen och kvinnan får varandra trots alla odds och den onda, satansdyrkande vodoo-prästen faller ner i ett hål i marken rakt ner till djävulen.

Som sagt så gillar jag Dean Koontz skarpt och under perioder har jag läst mängder av hans böcker. Jag gillar hans språk, hans karaktärer, humorn som ofta återkommer trots de mörka historierna. Han lyckas skapa trovärdiga karaktärer som jag känner för och handlingarna flyter på. Det är spännande böcker som är lagom lättsamma, perfekta för tillfällen då man behöver vila hjärnan lite.

Darkfall av Dean Koontz

4 reaktion på “Darkfall av Dean Koontz

 • 04/05/2012 kl. 08:22
  Permalänk

  Precis som du har jag läst mängder av Koontz, men tyvärr känns det lite som att hans böcker är lite ”bäst före 30” eller liknande. Men jag fortsätter att läsa honom för jag kan helt enkelt inte låta bli 🙂

  Svar
  • 06/05/2012 kl. 07:36
   Permalänk

   För mig blir det att jag läser hans böcker i perioder. Det måste gå lite tid mellan omgångarna, men när jag väl läser så blir det att jag läser flera av hans böcker nära inpå varandra.

   Svar
  • 30/05/2012 kl. 00:45
   Permalänk

   I would die! Watchers is one of my all time favorite books I teach English to 10th grredas and I just heard about your book on the radio, so thought I would do a little investigating. Putting together a Spring Break Must Read list for my awesome students and I’m going to add yours! Going to read it over spring break as well!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *