Idag har filmatiseringen av 50 Shades of Grey premiär i Sverige. Den har fått blandad kritik, mest negativ, men många kritiker verkar vara överens om att filmen är bättre än boken, vilket är ovanligt men inte förvånande i det här fallet.

Jag kommer inte att se filmen på bio. Boken var underhållande, det erkänner jag, men jag störde mig oerhört mycket på att den kvinnliga karaktären var så svag: oerfaren, försiktig, undergiven. Jag har fortfarande inte förstått varför boken var och fortfarande är så hypad: när det gäller sexet är det ju väldigt försiktigt. Och det är bara på mannens villkor. Att läsa de andra delarna i serien har inte lockat mig.

Både jag och Marika har skrivit om Fifty shades of Grey och jämfört den med L. Marie Adelines serie om SECRET, ett hemligt sällskap som uppfyller kvinnors sexuella drömmar. Om ni är ute efter erotik där kvinnans sexualitet och njutning står i fokus så rekommenderar jag Adelines böcker istället.

Kommer ni se filmen?

Erotiska romaner vi har recenserat:
Fifty shades of Grey av E. L. James
S.E.C.R.E.T – Det hemliga sällskapet av L. Marie Adeline
Delade hemligheter – En S.E.C.R.E.T-roman av L. Marie Adeline
Valentina av Evie Blake

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Dags för filmpremiären av Fifty shades of Grey

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *