På Long Islands norra sida ligger Cold Spring Harbor, en idyllisk plats som lockar turister och sommarboende. Charles Shephard är en pensionerad arméofficer som grämer sig över att ha missat första världskriget och att han nu kommer att missa ett andra. Att hans hustru dricker för mycket och att sonen Evan i alldeles för ung ålder har fastnat i ett misslyckat äktenskap gör inte saken bättre.

Cold Spring Harbor är historien om ett gäng människor som är fångar i sina egna liv. Evan har drömmar om att läsa på college, men med ett barn från ett tidigare äktenskap och ännu ett på väg i ett andra äktenskap så tillåter inte hans ekonomiska situation några studier. Hans svärmor Gloria längtar efter kärlek, svågern Phil efter vänner och hans unga hustru Rachel kämpar med att vara alla till lags. Alla är de missnöjda med sina jobb, missnöjda med sina familjeförhållanden, missnöjda med varandra och ständigt drömmer de efter vad som kunde ha varit eller som skulle kunna vara.

Romanen är typisk Richard Yates, vars mest kända bok är Revolutionary Road, på så sätt att den handlar om ensamhet och misslyckande, den handlar om vanliga amerikanska människor som får en röst i Yates böcker. Det är en gripande historia om flera livsöden.

Författare: Richard Yates
Originaltitel: Cold Spring Harbor
Utgivningsår: 1986

Cold Spring Harbor av Richard Yates

2 reaktion på “Cold Spring Harbor av Richard Yates

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *