(null)
Jag hade både förhoppningar och farhågor på filmatiseringen av Cirkeln: jag trodde att storyn skulle göra sig mycket bra som film, med action, spänning och den fina skildringen av hur det är att vara tonåring, samtidigt som storyns komplexitet kunde vara svår att få till. När jag lämnade biografen var nöjd med att filmen gjorde boken rättvisa, glad över att det finns så bra svensk film, och sjukt imponerade över skådespelarinsatserna.

Boken är bättre än filmen, så är det ju nästan alltid, men filmen är ändå riktigt bra (boken är ju en av de bästa ungdomsböckerna någonsin). Filmen klarade sig utan de de delar av boken man valt bort. I alla fall tyckte jag, som läst boken, det, men jag funderade många gånger på om de som inte läst den hängde med och förstod alla händelser i filmen. Den vann också mycket på de vackra bilderna av svensk natur, miljöerna, musiken och kombination av musik och bild, men framförallt så var det skådespelarna som gjorde filmen. De trollband mig då de lyckades träffa så rätt i gestaltningen av sina karaktärer.

Jag tror och hoppas att filmen precis som böckerna kommer göra succé ute i världen. För det behövs fler berättelser om och med unga kvinnor som med hjälp av sin intelligens och samarbetsförmåga på egen hand åstadkommer saker.

Idag är sista chansen att vara med och tävla om boken och en Cirkeln-tygpåse.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Cirkeln: filmen gör boken rättvisa
Taggar:                             

En reaktion på “Cirkeln: filmen gör boken rättvisa

  • 22/02/2015 kl. 20:42
    Permalänk

    Jag kommer att se filmen sedan. Låter ju lovande att filmen är bra.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *