Bunkern

Charlotte behöver ett avbrott från staden, hon behöver komma bort från livet på banken och minnen av dåliga relationer. Hon nappar på erbjudandet om att åka ut till en nedlagd minkfarm och jobba några dagar över påskhelgen. De extra pengarna kommer vara till stor nytta, då Charlotte har det lite illa ställt ekonomiskt. Hon trivs i vårvärmen, och med Lisa och Thomas som också ska jobba där, men det är något som inte stämmer. Det luktar illa efter minkarna och hon har svårt att sova.

En dag är Lisa försvunnen, hon tycks uppslukad av den mörka skogen som omger farmen. Charlotte och Thomas ger sig ut för att leta efter henne och det dröjer inte länge innan de kommer ifrån varandra. Tills de återses vid bunkern.

Spännande, men inte tillräckligt länge

Bunkern påminner mig mycket om Johan Theorins Sankta Psyko. Den är uppbyggd på samma sätt, tillbakablickar blandas med händelser i nuet och på det sättet vävs historien samman. Och precis som i Santa Psyko har huvudpersonen något som hon vill komma ifrån, hon vill börja om på nytt. Även det här med att vara instängd i en fuktig bunker är något som de båda böckerna har gemensamt.

Däremot så är Theorins bok mycket mer spännande än vad von Corswants är. Jag blir inte lika gripen och jag tycker att Bunkern saknar något. Jag fattar för snabbt hur det ligger till, jag skulle gärna ha haft den spänningen med mig längre in i boken, och jag fattar aldrig tycke för Charlotte eller någon av de andra karaktärerna.

Men även om Bunkern är lite svag jämfört med en bok som Sankta Psyko så är det ändå en bra bok. Detta är Hanna von Corswants andra bok. Hon debuterade 2011 med skräckromanen Barnflickan. Detta är också en skräckhistoria, men det är samtidigt en roman som undersöker sorg, ensamhet och kärlek. Det är just ur den aspekten som boken är bra.

Titel: Bunkern
Författare: Hanna von Corswant
Förlag: Ordfront förlag
ISBN: 978-91-7037-683-2

Bunkern av Hanna von Corswant

3 reaktion på “Bunkern av Hanna von Corswant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *