FOUR PLAY
av Fiona Walker

ISBN: 9780340921258

Recensent: Marika Mandrean

Four-playFör ett antal år sedan läste jag en del chick lit och romance. Ibland behöver man helt enkelt avslappnande läsning där huvudpersonen efter svårigheter och motgångar får sitt lyckliga slut. Jag hör till dem som försvarar genren då de fyller ett syfte, de tar upp problem som vem som helst kan stöta på i dagens samhälle (barnlöshet, dödsfall, alkoholism etc). Samtidigt lämnar de efter sig en känsla av välbefinnande då bokens problem får sin lösning.

Jag är dock inte förespråkare av alla böcker och alla författare inom de två genren. Som med allt annat är det så att om något blir en trend så hakar en väldig massa personer på för att rida på den hype som för tillfället finns. Alltså finns det en hel del dåligt skrivna böcker utan en intressant handling. Jag är också totalt ointresserad av böcker som handlar om mode och shopping eftersom det inte är något som är en hobby för mig.

När jag slukade romance och chick lit var en favorit författaren Fiona Walker. Hon skriver böcker som utspelas på den engelska landsbygden där gemenskapen i samhället/byn står i fokus och där ett gemensamt intresse för byinvånarna är hästar, tävlingar i hopp och dressyr och jakt. Kärlek står i centrum och ett tema är skillnaden mellan förälskelse, lusta och kärlek som kan klara vardagen.

Jag har under en lång tid haft Fiona Walkers Four play stående i min bokhylla och nu i veckan tyckte jag det var dags att göra något åt mina hyllvärmare. Det blev alltså ett återseende med en författare jag inte läst på mycket länge.

I Four play möter vi Dilly som kommit hem till Oddlode efter en avbruten universitetsutbildning och en kärlekshistoria som gått i kras. Där möter hon Nell som under skoltiden var hennes idol. Nyinflyttad i byn är musikern Magnus. Dilly och Magnus känner genast ett starkt band till varandra. Men när den vackra Nell får ögonen på Magnus och bestämmer sig för att hon vill ha honom går Dilly åt sidan och ser hur förhållandet mellan Magnus och Nell hettar upp. Som tröstpris tussar Nell ihop sin bror med Dilly.

Men vad är kärlek och vad är attraktion i den här kärlekskvadraten? Och vad kommer att hålla i det långa loppet?

Four play var som jag kommer ihåg Fiona Walkers böcker; full av kärleksbekymmer, hästar och sex. Den var lite mer racy än jag kommer ihåg de tidigare böckerna jag läst. Här är marijuana en ersättning till pubrundorna och sexscenerna långt ifrån Harlequinromanernas tradition. Boken är välskrivna och en bra medicin om man vill fly vardagen ibland.

Mer om Fiona Walker hittar ni på hennes webbplats

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Brittiska kärlekshistorier
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *